Deze website vereist Javascript om sommige onderdelen goed te laten functioneren. Uw ervaring kan verschillen.

Over de Digitale Academie | Digitale Academie Noord-Nederland

Over Digitale Academie

Over Digitale Academie

IT en digitalisering worden steeds belangrijker in het dagelijks leven en zijn in veel sectoren onderdeel geworden van de primaire bedrijfsprocessen. Dankzij de Digitale Academie kunnen inwoners, werkenden en werkzoekenden vanuit verschillende sectoren en op verschillende niveaus hun digitale vaardigheden vergroten. Het is het platform waar alle opleidingen digitale vaardigheden uit Noord-Nederland een plek kunnen krijgen. Inwoners kunnen zich een leven lang digitaal blijven ontwikkelen.

De Digitale Academie levert een bijdrage aan de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken. De Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen en Biblionet Groningen zien het belang van digitalisering en werken in de Digitale Academie samen aan het realiseren van deze maatschappelijke ambities.

Over Nationaal Programma Groningen

In maart 2021 heeft het Nationaal Programma Groningen het project Digitale Academie Noord-Nederland gehonoreerd. De provincie en gemeente Groningen zien het belang van digitalisering en willen met behulp van de Digitale Academie de inwoners van Groningen digitaal vaardiger maken. Het project is een van de zeven projecten van het programma Werken aan Ontwikkeling van de Provincie Groningen en het Platform Regionale Arbeidsmarkt.

Partners

Alle partners.
Partners