Deze website vereist Javascript om sommige onderdelen goed te laten functioneren. Uw ervaring kan verschillen.

De Digitale Academie bouwt verder aan een digitaal vaardiger Groningen | Digitale Academie Noord-Nederland

De Digitale Academie bouwt verder aan een digitaal vaardiger Groningen

De Digitale Academie bouwt verder aan een digitaal vaardiger Groningen

Op vrijdag 8 december organiseert de Digitale Academie Noord-Nederland de bijeenkomst ‘Groningen verlegt het accent naar digitaal’. In de conferentiezaal op de Hanzehogeschool Groningen staat digitale geletterdheid in de provincie Groningen centraal.  

Digitalisering verandert de samenleving in snel tempo. Het contact tussen mensen is tegenwoordig steeds vaker digitaal. Zo geven ook overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties prioriteit aan de ontwikkeling van het digitale kanaal. Digitalisering biedt ons tal van kansen, zeker voor de digitaal vaardigen onder ons. Maar voor veel mensen gaan de technologische ontwikkelingen wel erg snel, ook in de provincie Groningen.  

Op 21 april 2023 vond de eerste succesvolle bijeenkomst onder dezelfde titel plaats. Tijdens deze bijeenkomst ging de Digitale Academie samen met professionals en vrijwilligers uit het Noorden op zoek naar de diversiteit aan oorzaken van beperkte digitale vaardigheden en de impact die dat heeft op het dagelijks leven.

Op 8 december wordt verder gebouwd aan een digitaal inclusiever Groningen. Tijdens ‘Groningen verlegt het accent naar digitaal’ staan het leren van elkaar en samenwerken centraal. Daarnaast gaan we in gesprek over hoe en wat jij (nog meer) kan doen, als vrijwilliger of als professional, om de digitale vaardigheden van jouw collega’s, jijzelf en digitaal kwetsbare inwoners van de provincie Groningen te vergroten.  

Het programma start om 13.00 uur op Zernikeplein 7 in Groningen. Voor de keynotes, het overige volledige programma en het aanmeldformulier wordt verwezen naar de website van de Digitale Academie Noord-Nederland. Aanmelden is tevens mogelijk door een e-mail te sturen naar info@dann.nl.