Deze website vereist Javascript om sommige onderdelen goed te laten functioneren. Uw ervaring kan verschillen.

Feestelijke certificering cursussen digitale vaardigheden Veelerveen | Digitale Academie Noord-Nederland

Feestelijke certificering cursussen digitale vaardigheden in dorpshuis 'Ons Noabershoes' in Veelerveen

Feestelijke certificering cursussen digitale vaardigheden in dorpshuis 'Ons Noabershoes' in Veelerveen 

Op dinsdag 4 juni mocht de Digitale Academie aanwezig zijn bij de feestelijke certificeringsbijeenkomst van de cursussen 'Klik & Tik' en 'Digisterker' in dorpshuis 'Ons Noabershoes' in Veelerveen. Deze certificering is georganiseerd door Stichting Wedde dat 't lukt in samenwerking met de gemeente Westerwolde en Biblionet Groningen 

Stichting Wedde dat ’t lukt zet zich in voor de inwoners van Wedde, Wedderveer, Veelerveen en Vriescheloo om hen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dit wordt bereikt door informele en formele zorg met elkaar te verbinden. Het initiatief is een bottom-up project; van de dorpen, voor de dorpen en door de dorpen, met een dorpsondersteuner die signalen opvangt, adviseert en verbindingen legt tussen verschillende mensen en organisaties. Elk dorp behoudt zijn eigen identiteit met slogans zoals “Wedde dat ’t lukt”, “In Veelerveen sta je niet alleen” en “In Vriescheloo doen we het zo”. 

Aanwezigheid Digitale Academie

De certificeringsbijeenkomst in dorpshuis 'Ons Noabershoes' is een treffend voorbeeld van hoe samengewerkt kan worden op dit thema. Het platform van de Digitale Academie verwijst onder andere naar deze cursussen. Zo wil de Digitale Academie het voor iedereen inzichtelijk maken waar online en klassikaal opleidingen worden aangeboden in Noord-Nederland. Het is mooi om te ervaren wat deze samenwerking betekent voor de dorpsgemeenschap, en dat er op een laagdrempelige wijze wordt aangemoedigd om als inwoner digitaal vaardiger te worden. 

Het programma

De bijeenkomst startte met een inloop waarbij de deelnemers konden genieten van koffie en thee. Namens Wedde dat 't lukt heeft Annelies Sistermans de certificering geopend. Yolanda Nolden van de bibliotheken in de gemeente Westerwolde presenteerde vervolgens de behaalde resultaten en gaf een toelichting op 'Digisnapjes' en 'Digihandig'. Tenslotte nam wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde het woord voor de uitreiking van de certificaten 'Klik & Tik' en 'Digisterker'. De certificaten werden gezamenlijk uitgereikt door de wethouder en Marian Beltman. De middag werd afgesloten met een glaasje fris en een Klik & Tik gebakje.  

De Digitale Academie feliciteert alle deelnemers van harte met hun behaalde certificaten en is trots op de samenwerking met Wedde dat 't lukt, de gemeente Westerwolde en Biblionet  Groningen. Samen zorgen we ervoor dat inwoners digitaal vaardiger worden en zo langer zelfstandig en met plezier thuis kunnen blijven wonen. Met deze feestelijke certificeringsbijeenkomst is weer een mooie stap gezet in het verbinden en versterken van de dorpsgemeenschappen in Westerwolde.