Deze website vereist Javascript om sommige onderdelen goed te laten functioneren. Uw ervaring kan verschillen.

Organisaties digitaal vaardiger dankzij Digitale Academie Noord-Nederland | Digitale Academie Noord-Nederland

Organisaties digitaal vaardiger dankzij Digitale Academie Noord-Nederland

Organisaties digitaal vaardiger dankzij Digitale Academie Noord-Nederland

Tegenwoordig zijn digitale vaardigheden op de werkvloer onmisbaar. Werkgevers zien steeds meer het belang van digitaal geletterde medewerkers. Werknemers van organisaties uit het Noorden worden door de Digitale Academie Noord-Nederland in de gelegenheid gesteld om hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen. Op dinsdag 27 februari heeft de Hanzehogeschool als eerste organisatie in Nederland een eigen Digitale Academie gelanceerd voor de medewerkers.

Een eigen Digitale Academie is een op maat ingericht opleidingsplatform. Gebruik maken van het (gratis) opleidingsaanbod van de Digitale Academie is een passende vervolgstap voor organisaties die inzetten op digitale transformatie en digitalisering.

Leven lang digitaal ontwikkelen
Digitalisering biedt iedereen tal van kansen en het is essentieel om bestaande digitale vaardigheden te onderhouden en nieuwe vaardigheden bij te leren. Zowel in het dagelijks leven als op de werkvloer. De Hanze is de eerste organisatie in Nederland die gebruik maakt van een eigen Digitale Academie en inzet op een leven lang digitaal ontwikkelen van inwoners en medewerkers. Een van de maatschappelijke opdrachten van deze kennisinstelling is digitale transformatie. Annemarie Hannink, lid College van Bestuur, benadrukt vanuit de Hanze de bijdrage aan de regio en daarmee het leveren van een maatschappelijke bijdrage:

“Door het gebruik van het opleidingsplatform van de Digitale Academie krijgen alle Hanze-medewerkers de kans zich digitaal verder te ontwikkelen”.

Met een eigen Digitale Academie hebben organisaties toegang tot ruim 170 opleidingen op het gebied van digitale vaardigheden. “Een eigen Digitale Academie biedt organisaties enorm veel kansen. Het opleidingsplatform kent een eigen inlog die geïntegreerd kan worden met klantspecifieke systemen, kan op maat worden ingericht en sluit aan op de behoefte van medewerkers. Het platform kan worden gepersonaliseerd met eigen content en opleidingen. Nieuw, uniek en ontzettend waardevol”, aldus Esther Terpstra van de Digitale Academie Noord-Nederland. Het opleidingsaanbod wordt iedere maand aangevuld met nieuwe (online) trajecten van aanbieders uit Noord-Nederland. Individueel kunnen medewerkers ontdekken welke opleiding passend is en hun kennis vergroten. De digitale vaardigheden die centraal staan zijn gekoppeld aan onder andere office-producten van Microsoft, digitale veiligheid en digitale middelen.

Over de Digitale Academie
De Digitale Academie Noord-Nederland heeft geen winstoogmerk en wordt mogelijk gemaakt door diverse partners en aanbieders uit het Noorden. Het belang en de noodzaak van digitalisering worden door middel van verschillende campagnes onder de aandacht gebracht in de drie noordelijke provincies. Naast het online platform wordt structureel onderzoek gedaan naar de digitale vaardigheden van inwoners van de arbeidsmarktregio Groningen en hoe organisaties ondersteuning bieden aan het verbeteren van digitaal kwetsbaren.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Esther Terpstra, via esther@dann.nl.